Esse est percipi

Vox clamantis in deserto

Reflecții 5

* Vrăjitoare și prostie. Nu știu dacă vă mai aduceți aminte, dar cu ani în urmă nu mergeai foarte mult printr-un parc al capitalei fără să fii abordat de vreo „ghicitoare” destul de agresivă. Astăzi nu le mai găsești, au plecat să le „ghicească” francezilor, presupun. I-am răspuns demult unui astfel de personaj că trebuia să ghicească faptul că nu vreau să-mi ghicească. Desigur, a eliberat o serie de înjurături, bănuiesc, pe limba ei. În ultima săptămână, mass-media este bântuită de un scandal cu „vrăjitoare” și „vedete înșelate„. Dacă oamenii sunt suficient de naivi încât să meargă la vrăjitoare, atunci merită să fie păgubiți. Personal, consider că escrocheria ar trebui legalizată. Adică, chestiuni de genul „hai să-ți vând o casă, pe care am mai vândut-o la alte vreo douăzeci de persoane; dă-mi 400 € și te ajut să-ți găsești un serviciu bănos în Italia; hai la baba să-ți ghicească; sau dă-mi 300 € ca să te ajut să te angajezi la o companie de stat care plătește bine” șamd. Astfel, ar apărea firme de escrocherii, s-ar crea noi locuri de muncă, iar meseria s-ar numi „escroc„. Imaginați-vă momentul în care un astfel de personaj ar fi întrebat de nepoți, „bunicule, dar tu cu ce te ocupai înainte?” „Păi, eram escroc-șef.” Iar asta ar fi un prilej de mândrie, pentru că ar însemna că a reușit să inducă în eroare mii de cretini.
Susțin nu numai legalizarea escrocheriilor, ci și pedepsirea victimelor acestora. De pildă, dacă victima „naivă” a unei vrăjitoare ar reclama că a pierdut sute de mii de euro, „înșelată” fiind, să fie pedepsită cu cinci ani de închisoare pentru prostie. Cred însă că, dacă prostia s-ar pedepsi cu închisoarea, ar trebui să arestăm atunci aproape întreaga țară.

* Românii, caltaboșii și demnitatea. Ați auzit probabil despre intenția actualilor conducători ai României de a privatiza sistemul de sănătate. Celor care nu știu ce înseamnă asta, le recomand să vizioneze filmul John Q – este edificator – și să se gândească că se vor putea găsi în aceeași situație într-o zi. Nu spun că prezentul sistem este bun, dar deturnarea cotizațiilor oamenilor către firme private va avea repercusiuni dintre cele mai grave, într-o țară în care furtul banilor populației a devenit ceva banal și rareori pedepsit de justiția coruptă. Ale cui sunt firmele care vor încasa acești bani, cred că vom afla ulterior. Această informație a devenit publică în pragul sărbătorilor de iarnă, când românii sunt preocupați mai mult de masacrarea porcilor și a brazilor, deoarece așa spune la Sfânta Scriptură să sărbătorim nașterea lui Isus Christos. Oops, ba nu zice. Păi, atunci cred că este doar tradiția strămoșilor noștri, și nu ne putem împotrivi acesteia, nu-i așa?

Da, și cică românii nu ies în stradă pentru că puterea folosește arme psihotronice asupra lor. Păi, cred că funcționează numai asupra tâmpiților, sau ce? Pentru că asupra altora nu par să aibă niciun efect. N-am înțeles niciodată de ce nu ies în stradă cinci milioane de oameni, aceasta fiind cifra dorită de El Presidente pentru a demisiona. Poate că opoziția ar trebui să cheme oamenii la o astfel de demonstrație, anunțând că, în fiecare oraș, vor fi organizate concerte de manele, în timpul cărora se vor servi mici și bere gratis, iar cei care scandează „Jos Băsescu!” vor primi câte o sacoșă cu doi litri de ulei, două kile de zahar și de făină. Poate așa s-ar strânge cele cinci milioane.

În încheiere, o urare tradițională pentru majoritatea poporului român, pentru lași și imbecili: să vă stea sarmalele-n gât!

7 răspunsuri la „Reflecții 5

 1. daurel 24/12/2011 la 14:56

  Toti suntem lasi si retardati? Si cei plecati?
  Sarbatori cu bucurii !

 2. klausen1976 24/12/2011 la 22:00

  Craciun fericit !

 3. Craciunel 11/01/2012 la 13:42

  Intr-adevar majoritatea romanilor sunt lasi si imbecili si refuza sa se foloseasca de drepturile obtinute prin varsare de sange la revolutie.Suntem o natie de dobitoci care habar n-au ce drepturi au sau in cel mai bun caz,daca stiu,refuza sa le foloseasca.

 4. Dodo 12/01/2012 la 16:47

  Puterea foloseste arme psihotice asupra romanilor? :)))Nu cred.Cred decat ca toti romanii sunt prea lenesi si se complac in situatia actuala.

 5. Pingback:Macar de-ar ramane asa … « Silence's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: